Velbloud dvouhrbý

4. dubna 2008 v 21:07 | vedha |  Ohrožená zvířátka :-(
Velbloud dvouhrbý
(drabař)
Stupeň ohrožení: !!!kriticky ohrožení!!!
Počet: 500-1 000 kusů
Délka těla: 220-330cm
Výška v kohoutku: 190-220cm
Hmotnost: 450-650kg (může přesáhnout i 670cm)
Výskyt: Čína a Mongolsko
Je celkově mohutnější než jeho příbuzný velbloud jednohrbý.
V domácích chovech je zhruba 1,5 miliónu velbloudů dvouhrbých a zde se chovají především pro srst, jako dopravní prostředek nebo k převážení těžkých nákladů. V zimě má velmi hustou, která je v některých místech dlouhá až 25cm (hlavně na krku).
Drabař nezadržuje vodu v hrbech, ale ve vystýlce žaludku.
Žijí ve stádech až o 30 jedincích. Stádo je vedeno jedním starým samcem. Jako jediný savec dokáže pít i slanou vodu. Březost trvá kolem 13 měsíců a rodí se vždy jedno mládě, které je aktivnější po 24 hodinách, ale někdy musí být i po několika dnech podpíráno matkou.
Mládě se živí mlékem asi 1 rok.
Zdroj: www.wikipedie.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kaceek xD TwOe SB <3 *KiSs* xD Kaceek xD TwOe SB <3 *KiSs* xD | Web | 5. dubna 2008 v 9:48 | Reagovat

Hele ten je ti podobnej xD

2 vedha vedha | E-mail | 6. dubna 2008 v 10:14 | Reagovat

Hmmm......tak počkej....za  chvilku ti sem přidam lamu!!!a všechny druhy který sou aby sis mohla vybrat, která je ti nejvíc podobná!!!=)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama